Al zo’n 25 jaar zet ik mij in als vrijwilliger binnen diverse organisaties in Stichtse Vecht. Politiek ben ik actief als commissielid voor Maarssen 2000. Met succes heb ik vanuit mijn portefeuille ‘Bestuur & Financiën’ strijd geleverd tegen de zeer slechte afhandeling van onze belastinginning, de BSWW. Gelukkig gaat dat van de baan, al heeft het ons wel meer dan een miljoen euro gekost. Schandalig!
Daarnaast is mijn belangrijkste gevecht het vrijwilligersbestaan in Stichtse Vecht. Er moet veel meer aandacht komen voor de vrijwilliger! Geef deze enthousiastelingen ruimte, help hen met alle vergunningen en regels. Nu wordt de vrijwilliger beperkt door – vaak onzinnige- regelgeving vanuit overheid en veiligheidsinstanties. Ik heb daar zelf –helaas- ook mee te maken. Vanuit de politiek ga ik daar dan ook wat aan doen.

Ik ben ondernemend, innovatief en zoek naar uitdagingen, die nieuwe kansen bieden. Voor jong en oud! Misschien ben ik wel het meest trotst op het gegeven dat ik de grondlegger ben van wat nu RTV Stichtse Vecht is. Vanuit mijn passie journalistiek heb ik mij ingezet om een lokale omroep van de grond te krijgen. Met twee CD spelers op een oude tafel en een antenne uit het dak, is het gestart. En nu, zo’n tien jaar later, is er een succesvolle omroep met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar op de online omgeving. RTV Stichtse Vecht is een plek geworden waar jonge mensen het vak leren. Een omroep die ruimte biedt aan iedere organisatie om zelf berichten te plaatsen. Geen oude media waarbij je afhankelijk bent van de persmeneer of hij een stukje plaatst. Regie ligt bij de bewoners. Zo was mijn droom bij oprichting en zo is het geworden. En er kan nog veel meer……
Denk aan de oubollige manier van bewoners spreken, opgezet vanuit de gemeente. Niks meer in duffe zaaltjes als het aan mij ligt, maar doe dat met digitale mogelijkheden en laat ieder meespreken. Niet alleen dezelfde zes of zeven bewoners. Met de huidige technologie valt veel beter inzicht te krijgen in wat de buurt nou echt wil. Daar zet ik mij voor in. Soms met nog heel veel weerstand vanuit de gesettelde orde.

Verder ben ik actief als voorzitter en presentator van de jaarlijkse Sinterklaas intocht in Maarssen en kunt u mijn stem luidkeels horen als Sinterklaas voet aan wal zet bij Goudestein.
Ook heb ik mij vele jaren achtereen ingezet om geld bijeen te krijgen met de
hardloopactie “ Roparun’. Vanuit de loopgroep Haddekik uit Maarssen is in een paar jaar tijd meer dan 150 duizend euro bijeen gebracht voor patiënten met terminaal kanker. Als bestuurslid was ik daarvoor mede verantwoordelijk.
En nu dan actief in de politiek. Met passie, liefde en keihard vechtend om vrijwilligerswerk in Stichtse Vecht aantrekkelijk te houden!

Een leefbare gemeente draait op vrijwilligers. Zonder deze personen geen gemeenschap, maar een leeg bestuurlijk geheel. Stichtse Vecht is slechts een naam, de bewoners geven inhoud!