Op 13 juli jl. zijn in de horecazaak Plein 41 drugs aangetroffen. Op basis van de hoeveelheid aangetroffen drugs heeft de burgemeester destijds besloten om per direct het pand Harmonieplein 41 in Maarssen voor 12 maanden te sluiten. Het gevolg van dit besluit is dat het pand door niemand meer betreden mag worden. De voor- en achterdeur zijn verzegeld.
Bewoners en ondernemers aan het Harmonieplein worden nu geconfronteerd met verloedering van het terras en voor de ingang van het afgesloten pand.

Een overvolle brievenbus met uitpuilende post, de dagelijkse krant die voor de deur wordt gelegd om vervolgens, opgepakt door de wind, zich over het plein te verspreiden, dode planten in de vensterbank. Het zijn een paar punten die samen voor een bepaald niet uitnodigende uitstraling zorgen, waarvan de overige ondernemers op het plein nu last hebben. Het gerucht dat er ook nog bederfelijke etenswaren in het pand zijn achtergebleven, is voor de ondernemers en bewoners aanleiding een brandbrief naar het College en de raad van Stichtse Vecht te sturen.
De ondernemers en bewoners geven in deze brief aan zich nu onterecht gestraft te voelen en vragen de gemeente om alvast het terras van Plein 41 weg te halen om verdere verloedering te voorkomen. Ook verzoeken zij dat er gecontroleerd gaat worden op mogelijke bederfelijke waren in het pand.

Arjan Kroon, raadslid van Maarssen 2000, heeft naar aanleiding van de brief vragen gesteld aan het College.
Met name de veronderstelling van achtergebleven etenswaren en de verloedering van het aanzicht van het Harmonieplein vormen de aanleiding tot het stellen van deze vragen.

copy schriftelijke vragen nav Plein 41